Koncert med Det kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekoret

Det Kongelige danske Musikkonservatoriums Børnekor er et anerkendt kor med en alsidig og meget aktiv koncertvirksomhed i både ind- og udland.
Korets repertoire spænder bredt – fra sange og salmer til større klassiske værker og også ny musik, ofte specielt komponeret til koret.


Docent Margrete Enevold startede koret i 1978 som øvekor for kommende kirkemusikere, musikpædagoger og kordirigenter. 

Koret bygger på en klassisk sangtradition og på et ønske om at forene det kunstneriske med et pædagogisk og socialt hensyn. Koret er således også et meget bredt sammensat kor og samtidig et enestående bevis på, at undervisning på et ambitiøst niveau kan skabe et harmonisk børnekor af høj kvalitet.

Koret udgøres i dag af tre kor – Et lillekor, som består af ca. 25 piger og drenge i alderen 7-10 år, et aspirantkor for de 10-11årige med formålet at forberede sig til den videre optagelse i storekoret og et storekor (koncertkoret), som udgøres af omkring 50 piger og drenge i alderen 10–18 år.

Bente Colding-Jørgensen har dirigeret Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor siden 2000. Bente Colding-Jørgensen er uddannet i kor- og ensembleledelse på Det kongelige Danske Musikkonservatorium af bl.a. Margrete Enevold, Birgit Bastian, Frans Rasmussen og Dan-Olof Stenlund. Hun har tidligere varetaget korindstudering, stemmedannelse og solistsang for Københavns Drengekor på Sct. Annæ Gymnasium.

Udover at udvikle børnenes stemmer og musikalitet er det vigtigt for Bente Colding-Jørgensen at kunne inspirere andre korledere og dirigenter og derfor underviser hun også i børnekorsledelse rundt omkring i landet.

Hver anden sommer rejser koret på turné i Danmark, og hver anden sommer går turen til udlandet enten på turné eller til internationale korfestivaler.

Koret har således i årenes løb besøgt en lang række lande i Europa samt USA, Israel, Argentina, Brasilien, Grønland og Kina.  
 

HKH Kronprinsesse Mary er protektor for koret.

Denne sommer er det Storekor, som er på sommertur til Nordsjælland den første uge af august 2021.

Torsdag den 5. august 2021 16:00 Sct. Mariæ Kirke