Middagskoncert fredag den 25. juni 2021 kl. 12

Middagskoncert med David Bendix Nielsen, Skt. Markus Kirke, Frederiksberg

David Bendix Nielsen (f. 1993) er uddannet organist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik und Theater Hamburg, og er en af tidens mest aktive unge orgelsolister. David er født på Fyn, men opvokset i Ungarn, hvor han fik sin grundlæggende musikalske uddannelse. Han begyndte til klaver som syvårig, men orglets klanglige muligheder og dets kraftfulde udtryk tiltalte David, så da han blev 14 år og endelig kunne nå pedalerne, begyndte han at spille orgel i stedet.

Efter at modtage sit diplom i kirkemusik i 2017, gennemførte David Konservatoriets Solistklasse, hvorfra han debuterede i efteråret 2019. I 2018 modtog David den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris og i 2019 blev han tildelt Statens Legatbolig til et studieophold i Paris. Hans studier gennem årene er også blevet støttet af DOKS, Den Ingwersenske Fond og Idella Fonden, og inkludere talrige mesterklasser og konkurrencer rundt i verden.

Til daglig er David organist ved Skt. Markus Kirke på Frederiksberg. David har trods sin unge alder tidligere været ansat som organistassistent ved nogle af landets vigtigste kirker, som Roskilde Domkirke, Frederiksborg Slotskirke og Holmens Kirke.

David er en aktiv koncertorganist både herhjemme og i udlandet, og har været på programmet ved større festivaler som Ars Sacra i Ungarn og Antiqua Vox i Italien, samt steder som Westminster Abbey i London og Lunds Domkirke. I år spiller David solokoncerter bl.a. i Basilique Sainte-Clotilde i Paris og i Fredensborg Slotskirke. Udover at optræde underviser David i orgelspil både ved Sjællands Kirkemusikskole, og som undervisningsassistent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Orgelmusik af: Nicolaus Bruhns, Arvo Pärt og Johann Sebastian Bach

 

Gratis adgang.

Fredag den 25. juni 2021 12:00 Sct. Mariæ Kirke