Prædikener

Billede
- 24. søndag efter trinitatis Bunker af knogler Det er nærmest et maleri, vi ser for vores indre blik, når vi hører ordene fra Ezekiels Bog i dag. En stor dal, omringet af grå klipper, og i bunden ligger bunker af knogler. Hulter til bulter, indtørrede og forrådnede som gamle kødben, der tilfældigt og skødesløst er kastet ned i hullet som et andet spil Mikado.
Billede
- Allehelgen Hvad binder os til livet? På en bjergside, højt oppe i alperne, står en mand på en lille sti, der snor sig rundt om bjerget. Han står klynget op til klippevæggen, for få meter fra sine fødder, der begynder afgrunden, en klippeskrant så stejl, at falder man først, så falder man direkte ned i dødens gab.
Billede
- 22. søndag efter trinitatis Guds skabning og Guds barn I det øjeblik et barn kommer til verden, så går tiden for en stund i stå. Øjeblikket er så intenst, så kraftfuldt, at alt andet lukkes ude, her er kun mor, spædbarn og far, her findes ingen andre tanker end de, der hører øjeblikke til, og det er i grunden ikke så lidt:
Billede
- 18. søndag efter trinitatis Tjenerens skikkelse ”For en lidt længere periode skal jeg bo i New York, og lige om hjørnet for min lejlighed har jeg fundet en lille luthersk kirke, hvor jeg kan gå til højmesse om søndagen.
Billede
- 17. søndag efter trinitatis "For enhver, som ophøjer sig selv, skal ydmyges, og den, der ydmyger sig selv, skal ophøjes" Forestil jer en verden, hvor alle de fattige, dem, som af den ene eller anden grund ikke kunne forsørge sig selv, de lå på hvert et gadehjørne med fremstrakte hænder og tikkede om småpenge, så de ikke døde af sult.
Billede
- 16. søndag efter trinitatis (høstgudstjeneste) Dostojevskijs gravsten ”Hvis et hvedekorn ikke lægges i jorden og dør, bliver det aldrig til mere end dette ene korn. Men hvis det dør, bliver det til mange hvedekorn”.
Billede
- 14. søndag efter trinitatis Grundlæggelsen af universalismen Vi lever i en verden og i en tid, der er fuld af grænser. Grænser mellem lande, hvor der nu på ny bygges murer, hegn sættes op og kontrolposter skyder i vejret;
Billede
- 13. søndag efter trinitatis Den barmhjertige samaritaner Hvad kan jeg gøre for at være et godt menneske? Eller: Hvad skal jeg gøre for at være et godt menneske?
Billede
- Konfirmation i Sct. Mariæ Kirke Konfirmation: Langsomt og baglæns ind i fremtiden Når man når konfirmandalderen, så står man et ganske særligt sted i livet. Man står nemlig lige der på kanten til voksenlivet, på kanten til at åbne et nyt kapitel; bag jer kan I se barndommens gade, det var dengang, hvor I ubekymrede legede rundt i verden – nysgerrige og fulde af fantasi -, det var dengang, hvor et lille stykke pap i cykelhjulet kunne forvandle cyklen til en motorcykel, eller dengang, hvor I måske var bange for uhyrer, der boede under sengen.
Billede
- 12. søndag efter trinitatis Historiens gang Der er et spørgsmål, som megen tænkning i det 19. og 20. århundreder har kredset om: Skrider historien frem ad, mod civilisationens tinder, altid et skridt for an i går, mod sandheden, mod bedre tider, mod det perfekte samfund?