Vielse

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret ja til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden til døden dem skiller.

NB: For vielse/velsignelse i Kronborg Slotskirke skal der betales et gebyr til Kronborg Slot på 5.000 kr.

For kirkelige handlinger (dåb, konfirmation, vielser og begravelser) gælder det i Sct. Mariæ Kirke og Kronborg Slotskirke, at man enten skal bo i Sct. Mariæ Sogn eller have "særlig tilknytning" til sognet. Særlig tilknytning har man i formel forstand, hvis man tidligere har boet i sognet eller har nære pårørende, der bor i sognet (børn, søskende, forældre). 


VÆRD AT VIDE

Dato og tidspunkt for vielsen fastsættes ved henvendelse til kirkekontor eller til en af kirkens præster. Et par uger før selve vielsen vil I blive kontaktet af præsten, så I kan mødes til en vielsessamtale.

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Når I har modtaget prøvelsesattesten, skal I på kirkekontoret aflevere:

    - Prøvelsesattesten
    - Din og din kommende ægtefælles dåbsattest, hvis I ikke er fødselsregistreret i Danmark.
    - Navn og adresse på to vidner
    - Ved navneændring skal der søges via www.borger.dk (Navneændring på bryllupsdagen), også selvom det er skrevet i       ægteskabserklæringen