Voksenkoret

Sct. Mariæ Kirke har ansat fire sangere (sopran, alt, tenor, bas) der som deres primære funktion medvirker ved kirkens højmesser og gudstjenester som forsangere.


Koret medvirker dog altid med en 4-stemmig motet ved højmesserne.
Korets væsentligste opgave er at animere og inspirere menigheden til at opløfte deres røst. Ved liturgiske gudstjenester fx Langfredag og ved musikgudstjenester medvirker koret som regel med et udvidet musikprogram, ligesom sangerne også medvirker som solister ved særlige lejligheder.

 

Ved alle øvrige kirkelige handlinger, andagter på sognets plejehjem og gudstjenester i Kronborg slotskirke medvirker der to sangere.

 

Katrine Martinsen Gottschalck, sopran
Tine Hvilsom Grönlund, alt
Jens Carlander, tenor
Matti Borg, bas

Katrine Martinsen Teglhus Gottschalck

Katrine synger sopran i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i kirken siden august 2017.
Sang er Katrines store passion, og siden hun var en helt lille pige, har hun sunget på både amatør og professionelt plan i kor og som solist.
Ud over sin stilling her i kirken arbejder Katrine som retorisk rådgiver og underviser. Ved siden af synger hun i det københavnske kor Tritonus. Privat er Katrine gift med Morten og mor til Peter og Marie.

Tine Hvilsom Grönlund

Tine Hvilsom Grönlund har været ansat som altsanger i kirkekoret siden den 1. oktober 2022. Hun har været kirkesanger i mere
end 25 år; først i København, siden i Nordsjælland, men hun startede faktisk sin lange karriere i Sct. Mariæ kirke som pigekorsanger. Og på den måde er hun efter mange år vendt hjem igen. 

Tine er uddannet fra Københavns Universitet, hvor hun har læst musikvidenskab og kunsthistorie og har desuden, netop ved sin ansættelse, afsluttet endnu en uddannelse som kirkemusiker med sang og korledelse som hovedfag. Hun har været korleder for forskellige amatørkor i mange år. I de senere år har hun dirigeret Helsingør Kvindekor, Helsingør Håndværker Sangforening samt Egebæksvangkoret. 
Derudover har Tine også undervist i babysalmesang og musikalsk legestue i mange år. Hun underviser spire-, børne- og juniorkor, hvilket hun dygtiggør sig i på Børnekorakademiet.
I sin fritid synger Tine i nabokirkens Skt. Olai Vokalensemble og i vokalkvindegruppen, Savanna.

Jens Carlander

Jens synger tenor i kirken og har været ansat siden januar 2022. Jens er oprindelig uddannet klassisk guitarist og musikpædagog, og underviser bl.a. på Helsingør Musikskole fortsat. Han har også udgivet sin egen guitarskole, GuitarGrader, som er blevet meget populær. 
Jens begyndte at synge i kirke for 11 år siden, hvor han fik en fast stilling i Helsingør Domkirke i Domkoret frem til august 2019. Desuden har han været ansat i Birkerød Kirke. 
Han optræder også gerne som solist ved koncerter, hvor han synger og fortæller om musikken. Privat er Jens gift med Isabel og bor i Humlebæk. De har to voksne sønner, Arthur og Carl. 

Matti Borg

Matti Borg, synger bas i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor. Uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i komposition og sang. Har skrevet vokal-, kor- og kammermusik, orkestermusik, teatermusik og musicals m.m. Debuterede som sanger i 1987 og har siden været aktiv indenfor både opera og musical. Desuden er Matti aktiv som vocalcoach for mange sangere på masterclasses og festivaler i ind- og udland.